Suroviny a složení

Vyrábím dorty především marcipánové, jejichž prostřednictvím mohu realizovat téměř jakékoli přání oslavence. Dále dělám dorty krémové, čokoládové, dorty s jedlým fotopapírem, nebo jejich vzájemné kombinace, muffiny či cupcakes.

K výrobě dortů používám zásadně čerstvé a kvalitní suroviny, žádné potravinové náhražky či polotovary. Na potah i modelace používám fondánovou hmotu Smartflex Velvet mandle a vanilka, která je dle mých dosavadních zkušeností nejlepší na trhu a má výbornou chuť, vůni i konzistenci.

Na jedlém fotopapíru může být libovolný obrázek či fotografie. Nepoužívám klasický (rýžový) jedlý papír, který je méně kvalitní, ale pracuji s decorlistem (vanilkovým listem) nebo fondánovým listem, které mají výbornou chuť, vůni a vysokou kvalitu tisku, téměř na úrovni fotografie.

Níže uvádím složení dortíků, se kterým aktuálně pracuji, ale stále se snažím přidávat nové a nové příchutě. Všechny krémy a korpusy lze mezi sebou libovolně kombinovat, u vícepatrových dortů dělám každé patro jiné, aby si každý „přišel na své“ :) .

Ve stejných příchutích, jako je hlavní dort, připravuji i muffiny či cupcakes, které často zdobím tak, aby tématicky ladily s dortem.

Ovoce do dortu přidávám dle chuti, v sezóně používám ovoce vždy čerstvé, mimo sezonu používám to, co je na trhu dostupné, nebo používám ovoce mražené, kompotované, nebo naložené v gelu.

Korpusy :

- klasický piškotový korpus světlý
- korpus kakaový (z Granka a Nesquiku)
- piškotový citronový korpus
- tvarohový korpus
- kávový korpus
- světlý korpus z bílé čokolády
- čokoládový korpus z mléčné čokolády
- tmavý čokoládový korpus z hořké čokolády
- korpus čokoládový
- karamelový korpus (z karamelového souplesse)
- pistáciový korpus (z pistáciového souplesse)
- jahodový korpus (z jahodového souplesse)
- banánový korpus (z banánového souplesse)
- pomerančový korpus (z pomerančového souplesse)
- red velvet (rudý samet)

Krémy :

- vanilkový krém
- kakaový krém (z Granka a Nesquiku)
- čokoládový krém
- krém ze Salka (Salko - Piknik - zahuštěné slazené mléko)
- krém z čokoládového Salka (Salko - Pikao - zahuštěné slazené čokoládové mléko)
- krém z karamelového Salka (Salko - karamelové zahuštěné slazené mléko)
- čokoládový krém z mléčné čokolády
- čokoládový krém z hořké čokolády
- kávový krém
- karamelový krém
- arašídový krém (z Nugety)
- krém vaječný koňak
- pistáciový krém
- jahodový krém
- banánový krém
- pomerančový krém
- citronový krém
- limetkový krém
- tvarohový krém
- šlehačkový krém s tvarohem
- šlehačkový krém banánový
- šlehačkový krém tiramisu

Rozvar :

Jedná se o typ jahodového, malinového, višňového nebo pomerančového jemného krému (vlastní recept), kterým je vhodné proložit ostatní krémy. Krém svou chutí v dortu plní obdobnou funkci jako džem - jeho výrazně sladká chuť přechází v ostřejší, kyselejší nádech a ve spojení např. s krémem ze Salka je naprosto vynikající. Stejně tak je ale vhodný i k ostatním krémům v nabídce.